Humán Platform

A kultúra, az oktatás, a szociális és egészségügyi ellátás területén dolgozók oroszlánrészt vállalnak a társadalom működtetésében, az életminőség javításában, a társadalmi felemelkedés előmozdításában. Mi, alapító szervezetek a Humán Platformot azért hoztuk létre, hogy felismertessük a közvéleménnyel a szféra jelentőségét, és közös erővel próbáljuk kiharcolni szakmai működésünk feltételeinek javítását. Kapcsolat: human.platform@gmail.com

A Krétakör Alapítvány nem működik együtt a KEHI törvénytelen vizsgálatában, erről Gulyás Márton ügyvezető telefonon tájékoztatta a Hivatal kapcsolattartásra kijelölt munkatársát. 

A mai napon számos civil szervezet, köztük a Krétakör Alapítvány is, ajánlott levelet kapott a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól, amelyben a Norvég Civil Támogatási Alaptól elnyert pénzek ellenőrzéséről tájékoztatnak. A Krétakör Alapítvány az elmúlt hetekben a civil szervezetek ellen indított lejárató kampány miatt már számított erre a lépésre, így számos jogásszal konzultált a KEHI vizsgálatának jogosságát illetően. Ezek a jogi vélemények egybehangózóan azt állítják, hogy a KEHI-nek nincs joga a NCTA-tól elnyert pénzeket vizsgálni, hiszen a szervezet feladata az állami pénzek költése feletti kontrol, ellenben az NCTA-tól elnyert pályázati pénzek függetlenek a magyar államháztartástól.

A Krétakör Alapítvány eddig is együttműködött a törvényben előírt szervezetekkel, így tavaly és a korábbi években is. A szervezetnél tartott ellenőrzést a NAV, és működéséről folyamatos könyvvizsgálói jelentés is készül. Mindig, mindent rendben találtak.

A Krétakör Alapítvány a továbbiakban is együtt fog működni a törvény által meghatározott szervezetekkel, de nem fogja magát alávetni politikai szándékból indított vizsgálatoknak!

Mi nem politikai hecckampányoknak, hanem a társadalomnak tartozunk elszámolással, és ahogy eddig, úgy ezután is meg fogunk felelni az utóbbiaknak.

4 komment 2014. jún. 19.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem leszünk gyarmat ! 2014.06.21. 12:36:29

45. A kormányzati ellenőrzési szerv és az európai támogatásokat ellenőrző szerv

63. § (1) A kormányzati ellenőrzési szerv ellenőrzési jogköre kiterjed

a) a kormánydöntések végrehajtásának ellenőrzésére,

b) a Kormány irányítása alá tartozó fejezetekbe sorolt központi kezelésű előirányzatok, fejezeti kezelésű előirányzatok, az elkülönített állami pénzalapok és a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai felhasználásának, valamint a Kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szervek kormányzati ellenőrzésére,

c) a gazdálkodó szervezeteknek, a közalapítványoknak, a köztestületeknek, az alapítványoknak, a térségi fejlesztési tanácsoknak és az egyesületeknek nyújtott költségvetési támogatások és az államháztartás központi alrendszeréből nyújtott más támogatások – ideértve a nemzetközi szerződések alapján kapott támogatásokat és segélyeket is –, és az említett szervezetek részére meghatározott célra ingyenesen juttatott állami vagyon felhasználásának ellenőrzésére,

imres 2014.06.23. 20:32:31

Kedves Krétakör elvtárs!
Én, mint a társadalom tagja,kérhetem, hogy együttműködj velem?
Tudod, ha ti kérhetitek a kormány elszámoltatását, akkor én is kérhetem, a te elszámoltatásodat. Még szerinted is.
Kérem.

imres 2014.06.23. 20:43:37

Basszátok meg, ez mi?
Állami és önkormányzati támogatás: 47.5
1%-os felajánlásból származó jövedelem: 0.5
Egyéni támogatásól származó jövedelem: 50
Egyáltalán milyen mértékegységben vannak megadva az adatok? Ez lenne a társadalmi tájékoztatás?
nonprofit.hu/content/kr%C3%A9tak%C3%B6r-alap%C3%ADtv%C3%A1ny
Gazdálkodás címszó alatt ez szerepel.
Bravó, elvtársak!

Márton Gulyás 2014.06.23. 21:35:24

Kedves Imres,

a nonprofit.hu oldalát nem mi szerkesztjük, ezért az ott található elszámolásért nem is vállalhatunk felelősséget. Mi a saját felületeinken évekre visszamenően, a közhasznúsági beszámoló formai követelményeit maximálisan kimerítve adunk tájékoztatást a gazdálkodásunkról. Itt tudsz böngészni: www.kretakor.eu/kretakor/

Ha további kérdéseid lennének, írj ide, vagy keress bizalommal a gulyas.marton@kretakor.eu címen, és lehetőségeim szerint igyekszem teljes körűen kielégíteni az érdeklődésed.

Minden jót, üdvözöl:
gm
süti beállítások módosítása