Humán Platform

A kultúra, az oktatás, a szociális és egészségügyi ellátás területén dolgozók oroszlánrészt vállalnak a társadalom működtetésében, az életminőség javításában, a társadalmi felemelkedés előmozdításában. Mi, alapító szervezetek a Humán Platformot azért hoztuk létre, hogy felismertessük a közvéleménnyel a szféra jelentőségét, és közös erővel próbáljuk kiharcolni szakmai működésünk feltételeinek javítását. Kapcsolat: human.platform@gmail.com

Az állampolgári alapszükségletek ellátása 2012 decemberére Magyarországon végveszélybe került. Hazánkban ma széles tömegek élnek alapvető bizonytalanságban:

Nem tudják, milyen iskolákba járhatnak majd gyermekeik, és hogy lesznek-e ott megbecsült tanárok, akik használható tudást adhatnak át nekik?

Nem tudják, hogy lesz-e esélyük nekik maguknak, vagy éppen gyermekeiknek diplomát és magas szintű tudást szerezni anélkül, hogy mértéktelen és élethosszig tartó eladósodásra kényszerülnének?

Nem tudják, lesz-e esélyük betegség vagy baleset esetén minőségi ellátásban részesülni, lesz-e ehhez orvos, szakápoló személyzet és felszerelés a kórházakban?

Nem tudják, hogy otthonuk elvesztése esetén lesz-e esélyük elkerülni a fagyhalált, élhetnek-e emberhez méltó körülmények között?

Nem tudják, hogy ezekben a különösen megterhelő időkben lesz-e esélyük gondozni a személyiségüket, vagy pedig végérvényesen le kell mondaniuk a művelődésről és a kulturálódásról?

A Humán Platform felismerve az állampolgárok életminőségét veszélyeztető folyamatokat, összágazati együttműködést kezdeményezett a magyarországi kulturális, köz- illetve felsőoktatási, egészségügyi és szociális szférák szervezeteivel. A hazánkban élők általános életkilátásai eddig is elfogadhatatlanok voltak, de a jelen intézkedéssorozat következtében a folyamat a nemzeti katasztrófa irányába mutat.

A közvélemény tájékoztatása és a veszély felismertetése érdekében

december 17-én (hétfő) 17.00 órai kezdettel demonstrációt szervezünk

az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) elé, a Szalay utcába.

A kormányzat által létrehozott mega-minisztériumnak kulcsszerepet kell betöltenie az életkilátások és az általános életminőség-romlás megállításában!

A Humán Platform ágazatokra lebontott tiltakozási jegyzékben fogja követelni a szakmai egyeztető tárgyalások, vagyis az érdemi együttműködés haladéktalan megindítását. A társadalmi végromlást elkerülendő a felelős Minisztériumnak végre a valós súlyának megfelelően kell kezelnie a felvetett kérdéseket!

Itt csatlakozhatsz a tüntetéshez!

7 komment 2012. dec. 07.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cila1950 2012.12.07. 19:17:51

Nem igazán vagyok otthon az informatika világában! Ezért azt kérdezem, miért adja ki az e-mail címemet?

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.12.15. 08:19:13

Orbán a tünti előtt még megpróbál szerintem egy megosztási kísérletet. A nevem melletti blogon megemlékeztem erről

Egyébként az tényleg gond lehet, ha bemerevednek az álláspontok.

2012.12.17. 05:56:00

Érdemes lenne pár percre elgondolkodni azon, hogy a kormányoldal vezető székeiben, vagy azok mögött nem totális idióták ülnek. Netán a számunkra nyilván kellemetlen és érthetetlennek tűnő színjáték olyan dolgokat takar, amikkel mi magunk nem szeretnénk szembesülni (ők pedig csak élnek a valójában általunk óhajtott "mesemondó" szerep kínálta lehetőségekkel)?

Ez a "nem tudjuk" lista egy rövid szelete a folyamatban lévő globális csődnek, amelyért végső soron az emberi gondolkodás, az informatika által nyújtott lehetőségek és a matematika szabályai felelősek. Szerintem a kormány erre a csődre készül évek óta, tudatosan. Legalábbis nem akar elavulni az itt is látható listám: hajnalvilag.blogspot.hu/2012/06/kulonvelemeny.html

Sajnos azóta sem látom felcsillanni a mögöttes értelem nyomait, ami viszont azt jelenti, hogy ha mi nem leszünk képesek a valódi feladatokkal szembenézni és konstruktívan hozzáállni, akkor... hajnalvilag.blogspot.hu/2012/03/jovo-erdeklodes-hianyaban-elmarad.html

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.12.17. 16:32:01

A hatalom részérő úgy tűnik egyfajta félelmi sokk tapasztalható: endresy.blogspot.hu/2012/12/hatalmi-celponthatalom.html
Miközben nagyon komoly kérdések maradtak hátra a nyilatkozatok nyomában: endresy.blogspot.hu/2012/12/diakok-es-kerdesek.html
Az azonban biztos, hogy a Parlamenttől egy köpésra nagyon erős lehet a provokációs nyomás a tüntetésen.
süti beállítások módosítása