Humán Platform

A kultúra, az oktatás, a szociális és egészségügyi ellátás területén dolgozók oroszlánrészt vállalnak a társadalom működtetésében, az életminőség javításában, a társadalmi felemelkedés előmozdításában. Mi, alapító szervezetek a Humán Platformot azért hoztuk létre, hogy felismertessük a közvéleménnyel a szféra jelentőségét, és közös erővel próbáljuk kiharcolni szakmai működésünk feltételeinek javítását. Kapcsolat: human.platform@gmail.com

A Humán Platform az egészségügy, a kultúra, az oktatás és a szociális ágazat terén működő szakmai és civil szervezetek, valamint személyek összefogása. Célunk a szakmai értékek közvetítése és védelme, az emberi életminőség javulása és a társadalmi szolidaritás erősödése.

Feladatunk az érdekképviselet, a mindenkori hatalom szakmai és civil kontrollja a humán szférát érintő kérdésekben. Ezeken a területeken nyomon követjük az állami szerepvállalást, az erőforrások újraelosztását. A már működő és tervezett programok kritikájával és javaslatainkkal az átgondolt, hosszú távon fenntartható, garanciákat tartalmazó szakpolitikák kidolgozásához járulunk hozzá. Szempontjainkat a felelősségteljes és hatékony finanszírozás érdekében a mindenkori nemzetgazdasági realitások figyelembevételével alakítjuk ki.

Támogatjuk a szakmai autonómiát, valamint az egyes ágazatokon belüli és az ágazatok közötti szakmai egyeztetéseket, hogy ezáltal minden érintett részt vehessen a döntéshozatal folyamatában. A közpolitikai színtér teljes jogú szereplőjeként a Humán Platform politikai pártoktól független, de a kormányzattal, pártokkal nyilvános és formalizált párbeszédet folytat. A hazai és nemzetközi nyilvánosság korrekt, hiteles tájékoztatásával elősegítjük az átláthatóságot, és azt, hogy minden ügy fontosságához méltó figyelmet kapjon.

Részt kívánunk venni a civil társadalom mozgósításában. Támogatjuk az alulról szerveződő civil közösségek kiépülését, megerősödését, és együttműködünk velük közös céljaink elérésében. Kiállunk az alapvető demokratikus jogok, a kisebbségi vélemények és az értékek sokszínűségének tiszteletben tartása mellett. A humán szféra eszközeivel küzdünk a társadalmi mobilitásért, az egyenlőtlenségek csökkentéséért és a méltóságteljes emberi életért.

Ezen alapelveket a Humán Platform tagjai és tagszervezetei magukra érvényesnek tartják.

1 komment 2013. feb. 08.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1walaki 2013.02.12. 17:28:20

Az összeállítást rendkívül jónak tartom, melynek alátámasztásába ezúttal nem mennék bele. Alábbi megjegyzésemet ennek leszögezése után teszem meg, ami protokollárisnak tűnik, mégis egy érdemi mozzanatot érint. Közelebbről azt, hogy a filmben egy karakán iskolacsináló jelenik meg Ritók Nóra személyében, aki egy olyan követelményt jelenít meg, amit a közoktatásban ugyanolyan súlyúnak tartunk, mint a HA-HA a maga berkeiben. Úgy gondolom, a HAT mint partnerhálózat neve is fel kell kerüljön egy korrekciót követően az utolsó képkockára. Nyíri András
süti beállítások módosítása