Humán Platform

A kultúra, az oktatás, a szociális és egészségügyi ellátás területén dolgozók oroszlánrészt vállalnak a társadalom működtetésében, az életminőség javításában, a társadalmi felemelkedés előmozdításában. Mi, alapító szervezetek a Humán Platformot azért hoztuk létre, hogy felismertessük a közvéleménnyel a szféra jelentőségét, és közös erővel próbáljuk kiharcolni szakmai működésünk feltételeinek javítását. Kapcsolat: human.platform@gmail.com

Kampányt indítunk az önkormányzati választásokkal párhuzamosan, hogy megmutassuk: az állampolgárok igénylik azt, hogy a politika megoldja a problémáikat, és az állampolgároknak, civil szervezeteknek vannak is megoldási javaslataik. Most a döntéshozókon a sor!

01-HP.png

Öt pontba foglaltuk követeléseinket, összefoglalva, hogy szerintünk milyen irányba kellene haladnia Budapestnek. Egységes, egyenlő, zöld, közösségi és átlátható Budapestet akarunk! Az állampolgárokat arra kérjük, hogy a humanplatform.hu honlapon támogassák ezt az 5 pontot, amelyet a választások után nyilvánosan juttatunk el a megválasztott döntéshozóknak.

Az 5.BP kampány nem csak az 5 pontból fog állni. Továbbra is hívjuk a civil szervezeteket, hogy küldjék el megoldási javaslataikat, csatlakozzanak a kampányoz, hogy ezekről a javaslatokról is szó legyen az önkormányzati választási kampányban. A javaslatokat közzétesszük humanplatform.hu honlapon, hogy az állampolgárok és a döntéshozók is megismerhessék!

A következő másfél hónapban számos köztéri akcióval, fórummal, online eseményekkel, vitaszínházzakal fogjuk bemutatni az 5.BP kampány megoldási javslatait. Az első ilyen nagy esemény a Városliget - a mi dolgunk! címet viseli, ahol felhívjuk a figyelmet arra, hogy mi, a Városligetet használó állampolgárok is szeretnénk abba beleszólni, milyen lesz az új Liget. Vannak kérdéseink és azokra válaszokat is akarunk kapni.

A Városliget - a mi dolgunk! felvonulás szeptember 13-án 15 órakor indul a Városháza térről a Ligetbe, ahol a George Washington sétányon a felvonulás után egy civil pikniken mutatkoznak be a kampányhoz csatlakozó szervezetek, és demonstrálják, hogy miként használjuk a Városligetet mint zöld közösségi teret. Az esemény a Vároligetben koncerttel zárul.

Eddig csatlakozott szervezetek: Független Előadó-művészeti Szövetség, Gyerekesély Közhasznú Egyesület, Hívatlanul, Magyar Drogprevenciós és Ártalomcsökkentő Szervezetek Szövetsége, Magyar Szegénységellenes Hálózat, Oktatói Hálózat, tranzit.hu, Magyar Pedagógiai Társaság Szakképzési Kollégium, Magyar Pedagógiai Társaság Gyermekérdekek Szakosztálya - Korczak Munkabizottság, Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete Ifjúsági Tagozat, Budapest Bike Maffia, Critical Moms, Szatyorbolt, Ferencvárosi Közösségi Alapítvány, Közmunkás Mozgalom a Jövőért, Rehab Budapest - Kritikus tömeg 4 keréken, Magyar Kerékpáros Klub, Átlátszó, Levegő Munkacsoport.

A honlap címe: www.humanplatform.hu
A kampány Facebook oldala: https://www.facebook.com/HumanPlatform

Az Egységes Budapest ponthoz tartozó videó: 



Kérdések:
info@humanplatform.hu

 

Szólj hozzá! 2014. sze. 05.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása