Humán Platform

A kultúra, az oktatás, a szociális és egészségügyi ellátás területén dolgozók oroszlánrészt vállalnak a társadalom működtetésében, az életminőség javításában, a társadalmi felemelkedés előmozdításában. Mi, alapító szervezetek a Humán Platformot azért hoztuk létre, hogy felismertessük a közvéleménnyel a szféra jelentőségét, és közös erővel próbáljuk kiharcolni szakmai működésünk feltételeinek javítását. Kapcsolat: human.platform@gmail.com

A budapesti Ludwig Múzeum igazgatójának, Bencsik Barnabásnak a mandátuma február 28-án lejárt, s azt az EMMI nem hosszabbította meg még az esetleges pályáztatás időtartamára sem. 

A múzeum szűkszavú közleményt adott ki, amely azt előlegezi, lesz pályázat. A szövegben az szerepel, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által küldött írásbeli tájékoztatás szerint, „az igazgatói poszt betöltéséről szóló pályázati eljárás már folyamatban van“.

Az  igazgatói feladatok átmeneti ellátása a szabályok szerint a gazdasági igazgatóra hárul. Bencsik Barnabás, akit sokan az utolsó, kormányerőktől független intézményvezetők között tartottak számon, mától nem igazgató. Az Artportal úgy értesült, hogy munkáját formálisan nem köszönték meg, személyesen nem is kapott levelet az EMMI-től, pusztán a gazdasági igazgatónak címzett levél másolatát juttatták el hozzá.

E percben legalábbis kérdéses, lesz-e pályázat, azt ugyanis február 28-ig ki kellett volna írni. A menesztett L.Simon László államtitkár korábban a közrádiónak úgy nyilatkozott, a szövegel előkészítette és aláírta. A pályázat azonban nem jelent meg. Bencsik a sajtóban már jó előre világossá tette, ha lesz pályázat, azon indulni fog.

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum igazgatójának öt éves vezetői megbízatása 2013. február 28. napján valóban lejárt. L.Simon, nem sokkal távozása előtt meglebegtette, hogy akár meg is hosszabbíthatják azt. Ez a mostani fejlemények tükrében nem valószínű. Az EMMI az aacheni székhelyű Ludwig Stiftung-nak szintén beleszólást kellene, hogy engedjen a budapesti intézmény ügyeibe. Hivatalosan nincs információ arról, hogy az EMMI tárgyalt volna az alapítvánnyal.

 

Szólj hozzá! 2013. már. 04.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása