Humán Platform

A kultúra, az oktatás, a szociális és egészségügyi ellátás területén dolgozók oroszlánrészt vállalnak a társadalom működtetésében, az életminőség javításában, a társadalmi felemelkedés előmozdításában. Mi, alapító szervezetek a Humán Platformot azért hoztuk létre, hogy felismertessük a közvéleménnyel a szféra jelentőségét, és közös erővel próbáljuk kiharcolni szakmai működésünk feltételeinek javítását. Kapcsolat: human.platform@gmail.com

A Magyar Művészeti Akadémia mai közgyűlésén Fekete György többek közt azt mondta: az MMA nem vetette ki a hálóját a Műcsarnokra, de Gulyás Gábor folyamatosan "ellenvéleményeket mondott", úgy a Nemzeti Szalon, mint a Makovecz-kiállítás kapcsán, a "nemzeti együttműködés kormánya mellett nemzeti együtt-nem-működést gyakorolt." Továbbá kikérte magának, hogy a művészeti élet szabadságát az Akadémián kérjék számon, de " egy kisebbség által hirdetett relatív művészi szabadság dolgában nem lehet elnézőnek lenni." Az akadémikusok kritikai megjegyzéseire nem kívánt reflektálni.

A tagság körében nyílt titok volt, hogy Ekler Dezső építész kilépő nyilatkozatot küldött az elnökségnek, amelyben helyteleníti a Műcsarnok elfoglalását, és hogy Fekete a tagok kizárásával dönt a fontos kérdésekről. A levelet azonban Ekler írásos kérése ellenére sem olvasták fel. 

A napokban nyilvánosságra került egy másik levél is, többek közt Keserü Katalin, Deim Pál, Bukta Imre, Orosz István, Novák Ferenc, illetve az azóta már ki is lépett Fehér László aláírásával, amelyben Fekete diktatórikus vezetési gyakorlatát bírálják. A levél aláírói szerint megdöbbenést keltett a tagság körében a Műcsarnok felügyeletének átvétele - a tagok megkérdezése nélkül. Arra kérik Fekete Györgyöt, hogy járjon el a "szerencsétlenül megfogalmazott törvény vonatkozó pontjainak megváltoztatása érdekében", így például a "Műcsarnok, egyetértési jog és a döntéshozó testületekben részt vevő képviselők személye" kapcsán. A levél azzal zárul, hogy felkérik Feketét, hogy ha egyetért gondolataikkal, a szombati közgyűlésen ismertesse döntését, ha nem, akkor a fenti kérdések megvitatása szerepeljen külön napirendi pontként az ülésen.
Egyik sem történt meg.

A közgyűlést követő sajtótájékoztatón Fekete megpróbálta tisztába rakni a nagy port kavart, Konrád György magyarságát megkérdőjelező kijelentését - ekképpen sikerült: 
"Ha külföldiek támadják Magyarországot, az nem fáj annyira, mintha valaki olyan támadja kívülről Magyarországot, aki onnan errefelé magyar. Magyarnak látszik. Fájdalmas számunkra, hogy őt magyarnak könyvelik el onnan errefelé. És ezt a magatartást nem nagyon szerették a világon sohasem."

1 komment 2012. dec. 16.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marton Tamás 2013.02.08. 17:57:36

Kollégák voltunk az ÁÉTV.-ben,és a társtervezők között vita volt, hogy ki dolgozzon együtt F.Gyvel,mert nem lehetett vele kiegyensulyozottan együtt dologni, mert a természete már akkor is elviselhetetlen volt és inkább lemondtunk egy létesitmény tervezéséről,csak ne kelljen vele dolgozni.

..............Ó de szép idők voltak !?
M.T.
aranydiplomás gépészmérnők
süti beállítások módosítása