Humán Platform

A kultúra, az oktatás, a szociális és egészségügyi ellátás területén dolgozók oroszlánrészt vállalnak a társadalom működtetésében, az életminőség javításában, a társadalmi felemelkedés előmozdításában. Mi, alapító szervezetek a Humán Platformot azért hoztuk létre, hogy felismertessük a közvéleménnyel a szféra jelentőségét, és közös erővel próbáljuk kiharcolni szakmai működésünk feltételeinek javítását. Kapcsolat: human.platform@gmail.com

A Humán Platform Watchdog projektjének célja a humán területek történéseinek, szakpolitikai eseményeinek nyomon követése, ideértve a mindenkori kormányzat intézkedéseit, a szakmai közösség kezdeményezéseit, valamint egyéb, a szakpolitikát befolyásoló fejlemények bemutatását. 

A Humán Platform Watchdogot azért indítottuk el, mert hiszünk a szakmai párbeszédben, hiszünk abban, hogy a szakmai kérdésekről folyó vitáknak kizárólag a szisztematikusan összegyűjtött, valós adatokra építő tudás lehet az alapja.

E célok elérésének egyik eszköze egy olyan nyilvános, közcélú adatbázis létrehozása, amely az összes fontosabb történést tartalmazza, egy-egy, a humán területhez tartozó ágazatban. Egy ilyen adatbázis azért is fontos, mert lehetőséget ad arra, hogy felismerjük a területeken átívelő hosszú távú folyamatokat, felismerjük mi az, amit újra kell alkotnunk, amit meg kell tartanunk, és amit meg kell akadályoznunk.

A Humán Platform Watchdog első jelentésében a kultúra és az oktatás elismert szakemberei gyűjtötték össze az elmúlt négy évben az előadóművészet, a felsőoktatás, az irodalom, a képzőművészet, a közgyűjtemények, a közoktatás, a szakképzés, a film, a felnöttképzés területeit érintő legfontosabb eseményeket: kormányzati, törvényhozói döntéseket, szakmai egyeztetéseket és botrányokat, demonstrációkat, emblematikus megnyilvánulásokat - vagyis azokat eseményeket, amelyek befolyásolták az ágazatok dolgozóinak életét, csakúgy, mint a szélesebb társadalomét. Ezekből a történésekből létrehoztunk egy nyilvános adatbázist, és minden témakörönben született egy összefoglaló cikk, amely összegzi az adott területen lezajlott eseményeket az elmúlt négy évben.

A Humán Platform Watchdog nem egyszeri projekt. Elindult a szociális ágazatok és az egészségügy monitorozása is, így a közeljövőben a Humán Platform által lefedett minden területre kiterjesztjük a watchdog tevékenységet.

A következő napokban a Humán Platform blogján nyolc bejegyzésben tekintjük át, hogy mi történt az elmúlt négy évben a kultúra és az oktatás területein. A Humán Platform weboldalán elérhető nyilvános adatbázisban pedig kronológikusan, szakmai részterületek és címkék szintjéig lebontva böngészhetnek az érdeklődők az elmúlt négy év történéseiben.

Köszönjük, hogy használják az adatbázisunkat, és tovább adják a hírét!

A Humán Platform stábja

* Az adatbázist itt érheted el: http://humanplatform.hu/watchdog/

Csatlakozz a Humán Platformhoz a Facebookon!

Szólj hozzá! 2014. ápr. 02.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása